Halas Recreation Center

The renovation and expansion of the existing Halas Recreation Center was an integral part of Loyola’s Reimagine campaign, and is a model for adaptive reuse of an underutilized campus structure.

Client

Loyola University Chicago

Location

Chicago, IL

Category

Architecture /
Campus Environments /
Sports + Recreation /

Stats

LEED Silver

25-yard pool

Indoor Climbing Wall

Awards

2015 National Intramural-Recreational Sports Association (NIRSA) Award for Outstanding Sports Facility

54,200
square feet

A new brick and glass facade allows the building to seamlessly connect to the other facility components of the greater Athletic Complex, as well as complement the traditional campus center. As a full service recreation and fitness center, Halas provides spaces for group exercise, cardio, and weight training, as well as supporting locker rooms and administrative space. The LEED Silver certified facility also houses climbing wall and a 25-yard, multiple lane pool.